Головна » 2015 » Квітень » 1 » Збережи первоцвіти!
16:49
Збережи первоцвіти!

Весна. Вдень все ласкавіше пригріває сонечко. В лісі зявляються перші весняні квіти. В цей час, коли природа лише ледь-ледь оживає, оговтуючись від зими, — люди  активно розпочинають зривати первоцвіти. І роблять вони це  для того, щоб продати їх на базарі, прагнучи матеріально збагатитись.  Та найжахливіше те, що їх охоче купують. Моральність нашого суспільства вкрай низька, екологічна свідомість більшості громадян спить — вона не «виходить з зимової сплячки» роками, десятиліттями!

Варто знати! Зривання квітів — призводить до зниження їхньої чисельності, а в майбутньому і взагалі їхньому зникненню.

В наші дні охорона первоцвітів, стала невідкладною вимогою часу. Але дієва охорона немислима без щирої поваги і любові до природи з боку всіх людей.

Щорічно по всій країні проводять акції присвячені охороні первоцвітів.

Таку акцію, серед учнів канівських загальноосвітніх шкіл, організували та провели співробітники Канівського природного заповідника. Учням були прочитані лекцій про перші весняні квіти і їх обов’язкову охорону. Також вони виготовляли листівки для мам до свята 8 березня. На одному з уроків в школі-інтарнат діти створювали плакати у вигляді комах, які ще більше за нас радіють першим весняним квітам.

Особливо активними під час акції цього року були учні Канівської гімназії імені Івана Франка. Вони виготовили листівки спрямовані на інформування населення про необхідність захисту первоцвітів в дикій природі. Розвісили їх по місту, біля входу до магазинів, на під’їздах житлових будинків.

Збережи первоцвіти!Збережи первоцвіти!Збережи первоцвіти!

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 1484 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Kaniv Nature Reserve, Збережи первоцвіти, охорона первоцвітів, Канівський природний заповідник, екологічна просвіта
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа