Головна » 2015 » Липень » 14 » Акція «Чистий берег»
06:09
Акція «Чистий берег»

 Більше 10 років тому зародилась добра традиція у першу суботу липня відзначати День Дніпра. Дніпро - третя за довжиною й площею басейну річка Європи та найбільша річка України. Раніше Борисфен (найдавніша з писемних назв) був чистою річкою, люди селилися на його берегах, брали з нього воду для приготування їжі. Дніпро кишів білугою, осетром, великими сомами, щуками. Нажаль, у наш час річка сильно забруднена. Колосальної шкоди їй нанесли скиди промислових підприємств, будівництво каскаду ГЕС.  Але і звичайні громадяни також роблять свій внесок в забруднення річки, залишаючи різний непотріб на її берегах або навіть кидаючи його у воду. Це погіршує вигляд берегів, шматками скла можуть поранитися тварини або люди, зі сміття у річку потрапляють шкідливі речовини.

З метою залучити громадськість до сучасних проблем бассейну Дніпра, а також поширити інформацію про методи вирішення цих проблем і визначити майбутні напрямки співробітництва - відзначають День Дніпра. В рамках свята проводяться природоохоронні заходи на його берегах. Цього року до святкування долучились працівники навчальної лабараторії заповідної справи Канівського природного заповідника навчально-наукового центру «Інститут біології». Спільно з викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка  організували  екологічну акцію «Чистий берег». Студенти I-II курсів та викладачі ННЦ «Інститут біології», які приїхали в заповідник для проходження практики, прибрали територію від села Пекарі до приплаву Тарасова гора. Ця акція проводиться вже не один рік поспіль. На узбіччі дороги та березі Дніпра, раніше збирали багато мішків зі сміттям: пластиковими та склянними пляшками, поліетиленовими пакетами, але цього разу їх кількість значно менша. І це приємно!

Сподіваємось, що в наступному році не потрібно буде прибирати берег, тому що він залишиться чистим!

Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»Акція «Чистий берег»

Фото: М.М. Борисенко

Категорія: екологічна акція | Переглядів: 864 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Акція «Чистий берег», Канівський природний заповідник
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа