Головна » 2015 » Листопад » 3 » Звичайні події у незвичайному виконанні. КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!
08:18
Звичайні події у незвичайному виконанні. КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!

Частина п’ята. Звичайний незвичайний урок природознавства: квест - практична робота. 02.10.2015
Фото М.М. Борисенка

Ми з Тетяною Борисівною Чернявською, учителем молодших класів Канівської школи № 4, в класі якої постійно проводимо заняття-екохвилинки, вирішили нашим учням подарувати незвичайну практичну. З природознавства. За шкільною програмою. 4 клас.

КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!

Ми організували його на садибі Канівського природного заповідника.
Виявляється, майже не сходячи з доріжок, можна отримати справжнісіньку пригоду!
Отже, завдання: знайти скарб.


Як? Знайти ключі! І зібрати. 8 ключів на команду. 3 команди. За підказками на кшталт: «Кривою дорогою до синіх дверей з підковою, від них по азимуту 240 - 35 кроків, і до кутка». Підказка – разом з ключем. Не знайшов ключа – нема й підказки. А знайти їх можна, лише користуючись компасом.


Але ключі деякі можна знайти (десь вони заховані), а деякі – треба заробити, виконавши завдання Діда-Травовіда, Лісової Королеви та Хазяйки Грибів (так ми разом з орієнтуванням згадуємо і про охорону природи, і про правила поведінки на природі, надання першої медичної допомоги, тощо).


Ну що, зібрали ключі? Кожна команда приносить свою частку перемоги (свої 8 ключів). А ПЕРЕМОГТИ (скласти карту та знайти скарб) можна ТІЛЬКИ РАЗОМ!


А тепер – в кожному є шматочок завдання. Знайти пари: умовне позначення на топографічній карті – і підпис до нього. Нічого складного – картинки з підручника. Але треба ж згадати!


Ага, пари склали. А тепер з них як пазл треба скласти... карту з відміткою, де схований скарб.
А потім, користуючись нею, цей скарб знайти.


На все це пішло у нас півтори години. Півтори години задоволення, гри, азарту. Під кінець: азимут? ой, яка проблема, раз – і готово! А скарб – дійсно скарб! Печиво! 
І ще півгодини – чаювання з поїданням скарбу.

 

Ви вже теж хочете повчитись орієнтуватись?

КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!КВЕСТ! ПОШУК СКАРБУ!

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 1254 | Додав: kanivbiosfera | Теги: квест, екологічна просвіта, Канівський заповідник
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа