Головна » 2015 » Листопад » 11 » Розпочато проект «Наша спільна екосправа»
13:23
Розпочато проект «Наша спільна екосправа»

Розпочато проект «Наша спільна екосправа»

Довкілля - один із найважливіших чинників, що впливає на наше життя, його потрібно оберігати. В наш час екологічна ситуація у світі напружена, тому створені різноманітні екологічні організації, які постійно проводять природоохоронні заходи щоб спрямувати людство на захист, а не на руйнування довкілля.

Формувати уявлення про значимість екологічних проблем та пошук спільних шляхів їх вирішення, виховувати екологічну свідомісті потрібно ще зі шкільного віку. З такою метою розпочав свою роботу екологічний клуб «Green Kaniv» у складі учнів 9-А класу та керівників М.А. Волинець та О.О. Гавури в загальноосвітній школі I-III ступенів №4 Канівської міської ради Черкаської області. Клуб створено в рамках спільного польсько-українського проекту під назвою «Наша спільна екосправа». 12 учнів з України та 12 учнів з Польщі будуть співпрацювати із заповідниками, розташованими в місцевостях де вони живуть, та обмінюватись набутим досвідом у вирішенні екологічних проблем. У ході співпраці щомісячно двома мовами (українською та англійською) буде випускатись інформаційний бюлетень "Екологічний вісник". Також члени екологічних клубів обох країн проводять роз’яснювальну роботу для учнів шкіл та мешканців міста, де вони живуть, у вигляді: уроків-ековистав для учнів молодших класів, екологічних екскурсій, екологічних флешмобів. А також допомагати в роботі працівникам заповідників.

Поблизу Канева розташований один з найстаріших заповідників в Україні – Канівський природний заповідник, з яким почав співпрацю екоклуб «Green Kaniv».

Учасники клубу відвідали садибу заповідника, познайомились з його співробітниками, пройшли екологічною стежкою, де мали можливість побачити знамениті «Канівські гори», заповідний ліс. Під час екскурсії в музеї природи, ознайомились з природою та історією рідного краю, збагатили свої знання із геоморфології канівських “пагорбів”, дізнались про особливості флори і фауни заповідника. Співробітники розповіли їм про основні завдання заповідника, згідно українського законодавства.

Дуже цікавою була екскурсія на метеомайданчик, де учасники екоклубу ознайомились з метеоприладами: термометрами для вимірювання температури грунту на різних глибинах, волосяним гігрометром, що вимірює відносну вологість на підставі змін довжини людської волосини, та іншими приладами. Учні здобули практичні знання з визначення метеорологічних показників, навчилися проводити розрахунки та заносити їх в таблицю щоденних метеорологічних спостережень.

Після зустрічі керівники клубу спільно з працівниками заповідника склали перспективний план співпраці, що спрямований на поширення екологічних знань серед мешканців міста та району, проведення спільних екологічних акцій.

О.О. Гордієнко, фото М.М.Борисенко. Канівський природний заповідник

«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»«Наша спільна екосправа»

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 1693 | Додав: kanivbiosfera | Теги: «Green Kaniv», Канівський природний заповідник, учні 9-А класу, «Наша спільна екосправа», загальноосвітня школа I-III ступені
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа