Головна » 2016 » Січень » 15 » ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ
09:28
ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

Зима для тварин найважча пора року. Багатьом із них доводиться переживати численні незручності. З-під снігу вони не можуть добути вдосталь корму, мерзнуть, застуджуються.

Життя тварин стане легшим, якщо люди допоможуть їм. Іноді людина може навіть врятувати їм життя.    Звичайно, можна сказати, що допомога тваринам - це клопіт великих організацій або ж урядів. Проте узимку всі можуть без значних витрат сприяти порятунку тварин. Їжа, вода і притулок взимку, важливі для всіх живих істот.

        Поради, як допомогти тваринам взимку

ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

 В наших силах врятувати птахів від голодної смерті: розвісити годівнички і до весни підгодовувати їх. Залюбки птахи будуть клювати шматочки жиру, маргарину, сала. Потрібно тільки пам’ятати, що вони повинні бути несолоні, тому що сіль для птахів – отрута. Можна годувати вівсянкою та пшоном (також у вигляді каші приготовленої на воді), насінням соняшника (не смажене), насінням дині, горобиною і бузиною, грибами, сухофруктами, білим хлібом.

ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

 Придбати у спеціалізованих магазинах дрібний пісок для птахів, або ж приготувати власну суміш, перемоловши яєчну шкаралупу. У яєчній шкаралупі міститься кальцій, який необхідний птахам, щоб відкладати яйця навесні.

ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

Різке похолодання та щедрий сніговий покрив ускладнюють умови зимівлі оленів, диких кабанів, зайців. Разом із лісниками та єгерями необхідно попіклуватися про тварин і створити підгодівельні майданчики, ділянки, солонці. Сіно, силос, кормові віники, зерно, жолуді, коренеплоди – це рятівники парнокопитних.

ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

Зайці, козулі звикли до підгодовування в садках. Там під снігом вони знаходять яблука, груші та іншу смакоту. Тому залишені влітку та восени залишки урожаю будуть в нагоді тваринам взимку.

За ініціативи Канівського природного заповідника в місті та районі проводиться акція «Наша допомога птахам», в рамках якої працівниками Навчальної лабораторії заповідної справи Канівського природного заповідника ННЦ «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка  було проведено ряд уроків, майстер-класів в навчальних закладах міста та району з виготовлення виробів із тіста та зерна для підгодовування птахів взимку, учні шкіл долучилися до виготовлення годівничок. Метою практичних занять було виховувати бережливе ставлення дітей до тварин. З цим завданням всі учні справилися на відмінно. Готові вироби розміщені на гілках дерев біля шкіл та дитячих садочків. Акція продовжується, тож не забуваймо наших пернатих  друзів. 

ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 4884 | Додав: kanivbiosfera | Теги: ТВАРИНИ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГИ, еко акція
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа