Головна » 2016 » Січень » 18 » ТУРБОТА ПРО ПТАШОК
14:12
ТУРБОТА ПРО ПТАШОК

В час глибоких снігів, лютих морозів і коротких зимових днів дуже важливо не забувати про наших пернатих друзів. В зимову пору багатьом корисним комахоїдним пташкам важко прогодуватися і вони часто гинуть від голоду. Щоб допомогти пташкам вижити у цей скрутний для них час, ми можемо їх підгодовувати. Для цього слід вивішувати годівнички. Їх можна зробити з різних матеріалів, проявити при цьому фантазію. У справу можна пустити навіть порожні пластикові пляшки або коробки, пакети з під соку або молока, прорізавши в них отвори. Годівниці можна розвішувати на узліссях лісопарків, у скверах, дворах. Маленьку годівничку можна вивісити за вікном і милуватися синичками, що до неї прилітають. Доброю їжею для більшості птахів буде несолоне сало, м'ясо, маргарин (особливо під час великих морозів). Насіння соняшника, гарбуза, кабачка, кавуна, дині, крихти білого хліба (але не чорного, від нього птахи можуть загинути!), пшоно, просо, крупу «геркулес» –  кладуть в годівниці.

Цікаві годівнички-прикраси з тіста і різного насіння виготовили учні молодших класів шкіл міста Канева до новорічних свят. Для них проведено майстер-клас працівниками навчальної лабораторії заповідної справи Канівського природного заповідника. Потім учні разом з вчителями прикрасили своїми гостинцями для птахів   шкільні подвір’я.

Таку годівничку може зробити кожен. Для цього потрібно взяти пів столової ложки борошна і трохи води, щоб тісто було не рідким, але липким. В готове тісто додаємо насіння соняшника (не смажене), гарбуза, кавуна, дині, яке забажаєте, трохи пшона або кукурудзяної крупи – вимішуємо. Потім  вкладаємо вовняну нитку і формуємо прикрасу (краплинку, зірочку, сердечко). Годівничка-прикраса має висохнути. Після цього її можна вивісити.

До підгодівлі птахів долучилися також учасники екоклубу «Green Kaniv». Вони виготовили годівнички з пластикових пляшок і з дерева та розвісили їх на території загальноосвітньої школи №4 та дитячого садочка «Білочка», залучивши до цієї справи учнів 2-Б класу ЗОШ №4. Тепер постійно наповнюють їх насінням та крихтами білого хліба.

Якщо постійно дбати про птахів взимку, вони навесні порадують вас своїм чудовим співом.

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №1, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа №4, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа № 4, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа № 4, 2-й клас

Турбота про пташок

Школа № 4, 2-й клас

 

Адміністрація Канівського природного заповідника

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 933 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Турбота про пташок, Канівський природний заповідник
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа