Головна » 2017 » Лютий » 3 » Всесвітній день водно-болотних угідь
14:10
Всесвітній день водно-болотних угідь

Щорічно, з 1971 року 2-го лютого в світі відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь. Правовий режим угідь встановлений Конвенцією про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів — відома під назвою Рамсарська конвенція.

Цього року, працівники Канівського природного заповідника в Канівській гімназії імені Івані Франка провели учнівську конференцію: "Рамсарська конвенція — працює для припинення втрати та деградації водно-болотних угідь в Україні". Під час конференції учні дізналися головну  ідею, що консолідувала країни учасниці Рамсарської конвенції. А також, під час презентації, познайомилися з деякими об’єктами  водно-болотних угідь, що перебувають під охороною відповідно до Рамсарської конвенції в Україні, та ознайомилися з деякими запропонованими до включення під охорону об’єктами водно-болотних угідь, що розташовані в Черкаській області. Дізнались основні екологічні проблеми Черкаського регіону викликані нераціональним використанням водно-болотних угідь в минулому, на прикладі споруджених гідроспоруд на Дніпрі, та інших перетворених людиною природних водно-болотних угідь.

Попри значні зміни ландшафтів, Дніпро і ділянки його заплави та заплав річок, що впадають до Дніпра, вирізняються біорізноманіттям навколоводних та водоплавних видів птахів. Про спосіб життя та екологічні умови життя деяких видів водоплавних птахів учні також дізналися під час конференції.

Ознайомитись із заходом можна відвідавши сторінку:

Переглядів: 693 | Додав: kanivbiosfera
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа