Головна » 2017 » Березень » 27 » Канівський природний заповідник провів захід приурочений до «Години Землі»
11:49
Канівський природний заповідник провів захід приурочений до «Години Землі»

25 березня 2017 року у всьому світі відзначається Година Землі. Захід покликаний привернути увагу до проблеми зміни клімату та звертає увагу людей на необхідність об’єднання дій для збереження природи на міжнародному рівні. 
 Цього року Міністерство екології та природних ресурсів України підтримавши ініціативу  Дунайсько-Карпатська програми WWF,  запропонували,  що Година Землі в Україні буде присвячена популяризації природно-заповідного фонду.
До відзначення цього заходу працівники Канівського природного заповідника залучили учнів старших класів Бобрицького навчально-виховного комплексу. 24 березня учні побували у Канівському природному заповіднику. Вони пройшли екологічною стежкою, ознайомилися з особливостями розвитку синузії ефемероїдів в екосистемах широколистяних лісів заповідника, дізналися, що таке «Канівські дислокації», побачили ранньоквітучі рослини. 
На садибі заповідника прослухали  інформацію про структуру природно-заповідного фонду (ПЗФ) України, дізнались загалом  про основні природоохоронні функції різноманітних об’єктів ПЗФ України та, зокрема, про роль Канівського природного заповідника  в охороні природних комплексів Черкащини. 
Школярі взяли участь у пізнавальній екологічні вікторині «Що ми чуємо», вікторина познайомила їх з голосами та співами птахів, що є мешканцями різноманітних природних екосистем  Черкащини. Також вони  переглянули науково-популярний  фільм про природу Канівського природного заповідника навесні — «Весна — пора нових пісень».

захід приурочений до «Години Землі»захід приурочений до «Години Землі»захід приурочений до «Години Землі»захід приурочений до «Години Землі»захід приурочений до «Години Землі»захід приурочений до «Години Землі»

Переглядів: 862 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Канівський природний заповідник, «Години Землі», Канів
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа