Головна » 2017 » Квітень » 11 » АКЦІЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДИ «ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!»
13:58
АКЦІЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДИ «ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!»

В наш час значною проблемою Канівщини стало виснаження ресурсів питної води. Спостерігаються проблеми зі зниженням рівня ґрунтових вод, виснаженням водоносних горизонтів та погіршенням якості питної води в них. Але водночас з прогресуючими проблемами у місті ще збереглися природні джерела питної води. Добра питна вода в них має різний смак і мінеральний склад. Деякими з них опікуються люди, яскравий приклад — Королівська криниця. Місцеві жителі постійно намагаються впорядковувати її, підтримувати біля неї чистоту та створювати належні умови для зручного використання. Але є джерела у Каневі,  про котрі мало хто знає, хоча вода в них смачна і корисна. Жителі міста регулярно використовують її. До таких джерел  належать джерела, що своїм водотоком наповнюють річечку Сухий Потік. Розташовані вони поблизу вулиці Котова та вище по течії Сухого Потоку, ближче до вулиці князя Святослава (в минулому вул. Островського).

Джерела ці значно гірше впорядковані та розчищені їх водотоки, але головна проблема — це значне засмічення прилеглої до них території та ділянки Сухого Потоку між ними, котрий живиться водою з цих джерел. Ситуація із засміченням створює несприятливі умови для використання джерельної води, та є загрозою забруднення, що може спричинити перетворення води до непридатної для вживання та навіть небезпечної для здоров’я людей.

Тому, з ініціативи Канівського природного заповідника, було організовано та проведено акцію із впорядкування водоносних джерел та очистки прилеглої території від побутових забруднень, збір та вивезення сміття. Варто зазначити, що деякі ділянки території заповідного лісового масиву знаходяться в безпосередній близькості до місць розташування  цих джерел.

10 квітня працівники Канівського природного заповідника, зокрема лабораторії заповідної справи заповідника, Музею природи та інші, — спільно з студентами, та викладачами Канівського вищого професійного училища та учнями 2-Б класу загальноосвітньої школи I-III ступенів №4, із класним керівником та батьками — впорядкували джерела в районі вулиці Котова, зібрали сміття поблизу та долиною Сухого Потоку в бік, та поруч джерела поблизу вулиці  князя Святослава.

Захід був приурочений до Всесвітнього дня води.  Відзначають його  з метою привернення уваги людей до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Активісти прибрали територію біля джерел, розширили їх водотоки, щоб зручніше було набирати воду, посадили саджанці калини. Також прибрали від сміття струмок та озерце біля джерела поблизу вулиці Котова. Загалом назбирали 27 великих мішків сміття — різноманітний побутовий пластик, гума та скло. Канівська міська рада запевнила, що оперативно вивезе зібране сміття.

Співробітники Канівського природного заповідника, діти та студенти  сподіваються, що мешканці міста та відвідувачі джерел будуть ставитись шанобливо до природних ресурсів питної води. Під час відвідування джерел не будуть смітити та прибиратимуть за собою.

Також маємо надію, що такі акції біля цих джерел стануть регулярними, та до них будуть долучатись всі зацікавлені особи, та різноманітні організації, котрим не байдужа ця проблема. В майбутньому варто впорядкувати ці джерела не гірше, ніж відому багатьом жителям Канева Королівську криницю, — адже вони того варті!

Сподіваємось на підтримку та розуміння містян. Хочеться, що б ми всі поважали себе, і бережливо ставилися до природи та джерел поруч з нами.

ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!

Переглядів: 2008 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Канівський природний заповідник, Канів, ЗБЕРЕЖЕМО ДЖЕРЕЛА ЧИСТИМИ!
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа