Головна » 2017 » Квітень » 14 » Птахи прилетіли – весну принесли
10:07
Птахи прилетіли – весну принесли

Життя людей тісно пов’язане з птахами. Вони — уособлення свободи, божої сутності, неба, сонця, хмарин, духів неба, родючості, душі, натхнення, життя.  Саме з прильотом птахів зустрічали весну. Долаючи тисячі кілометрів повертаються вони з теплих країв на Батьківщину. В давнину весняних вісників радо зустрічали. До свята випікали весняне печиво у вигляді пташок- «жайворонків», виконували пісні, веснянки, водили обрядові хороводи.

Сьогодні у птахів є своє свято. Щорічно, 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів (International Bird Day), що проходить у рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». У 1906 році була підписана Міжнародна конвенція охорони птахів, і з того часу 1 квітня — це не лише свято підписання конвенції, але й Міжнародний день птахів. За традицією минулих років, в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки».

Цього року з ініціативи працівників Канівського природного заповідника, за сприянням вчителів початкових класів Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 — Торшиної Оксани Володимирівни, Чернявської Тетяни Борисівни, Ткач Оксани Василівни, Мозгової Надії Василівни та Верби Ірини Анатоліївни, директора школи - організували та провели свято  присвячене Міжнародному дню птахів.  Головними учасниками дійства були учні 1-А,1-Б, 2-Б, З-Б класів.

В актовій залі 4-ї школи, 12 квітня вирувала атмосфера свята. Під час якої діти розповідали народні прикмети, повір’я про птахів, традиції зустрічі пернатих друзів. Також співали пісні, веснянки. Учні разом з присутніми в залі відгадували загадки, та трішки розім’ялися під час гри-руханки. Школярі виготовили стилізоване дерево, на якому «поселили» птахів з паперу.

На святі діти виготовили паперового чорногуза, крила якого утворили десятки відбитків дитячих долоньок. Цей птах  з дитячими підписами буде переданий Кучеренком Романом, який був запрошений на свято, 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді в зону АТО. Діти сподіваються, що чорногуз буде приносити удачу і давати воїнам надію на швидке повернення додому.  Адже білий лелека є одним з крилатих символів України, оберегом родинного затишку, добробуту і злагоди.

На закінчення свята до учнів звернулася директор школи. На її думку: «Свято було пізнавальним і пройшло легко та захопливо. Адже головна мета — виховати в дітей любов до природи, розвинути спостережливість і цікавість до навколишнього світу була досягнута.»

Солодкою, смачною винагородою-несподіванкою для всіх присутніх виявились солодкі подарунки — печиво у формі пташок — «жайворонки», виготовленні працівниками заповідника.

Також учні отримали цукерки від ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

Зазвичай, такі заходи надовго запам’ятовуються дітьми.

Птахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принеслиПтахи прилетіли – весну принесли

Категорія: екологічна акція | Переглядів: 859 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Птахи прилетіли – весну принесли, Канів, Канів шокола №4
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа