Головна » 2017 » Квітень » 29 » Прийміть будь ласка участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю»
06:34
Прийміть будь ласка участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

 Громадська організація

  «Вікімедіа Україна»

uа.wikimedia.org

 board@wikimediaukraine.org.ua

 Проект «Вікі любить Землю»

 www.wikilovesearth.org.ua

 wle@wikimedia.in.ua

 

 

 

 

 

П’ятий фотоконкурс «Вікі любить Землю»

 

1 травня 2017 року розпочнеться п’ятий конкурс фотографій природних пам'яток України «Вікі любить Землю», що має на меті поповнення Вікіпедії та інших інтернет-проектів Фонду Вікімедіа фотографіями природоохоронних територій світу, створення найповнішої бази фотографій пам'яток природи і об'єктів природно-заповідного фонду України, а також для привернення уваги до проблем захисту навколишнього середовища.

 

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) – міжнародний фотоконкурс, метою якого є збір фотографій природних пам’яток під вільною ліцензією, для того, щоб цими світлинами можна було ілюструвати статті у Вікіпедії та інших вікіпроектах.

 

«Вікі любить Землю» вперше було проведено в 2013 році в Україні, у 2014 році до нього долучилося 16 країн світу, у 2015 – понад 25, у 2016 році конкурс проходив у 24 країнах, у 2017 році очікується участь 26 країн.

 

Усього за чотири роки українського конкурсу, учасники сфотографували 2962 об'єктів природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 47 тис. фотографій. Але ще близько 70% об’єктів, зазначених у конкурсних списках, не мають ілюстрації для Вікіпедії.

 

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу і завантажені протягом визначеного періоду часу у Вікісховище (Wikimedia Commons).

 

За результатами оцінок журі буде визначено переможців основних номінацій — «Найкраще фото», «Найбільша кількість сфотографованих об'єктів», а також у кількох спецномінаціях.  Автори найкращих світлин та чисельних внесків будуть нагороджені цінними призами.

 

Десять найкращих світлин українського етапу потраплять до міжнародного конкурсу. У вересні 2017 року буде визначено міжнародних переможців «Вікі любить Землю».

Організатором та ініціатором міжнародного проекту є ГО «Вікімедіа Україна».

 

Регламент конкурсу https://ua.wikimedia.org/w/Вікі любить Землю 2017/Регламент

Інфографіка «Як взяти участь» https://commons.wikimedia.org/wiki/File:WLE-How-To-ukr.jpg

Сторінка у Facebook: www.facebook.com/wle.ua

Сайт конкурсу: wikilovesearth.org.ua

Е-адреса оргкомітету: wle@wikimedia.in.ua

 

Переглядів: 726 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Канівський природний заповідник, «Вікімедіа Україна», «Вікі любить Землю», Фотоконкурс
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа