Головна » 2017 » Серпень » 17 » Співробітники заповідника побували на відкритті фотодокументальної виставки «Слово, обірване у Биківні»
07:09
Співробітники заповідника побували на відкритті фотодокументальної виставки «Слово, обірване у Биківні»

 Співробітники Канівського природного заповідника, 15 серпня відвідали відкриття фотодокументальної виставки «Слово, обірване у Биківні», яка є спільним проектом Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» та видавництва «Смолоскип».  Виставка, проходить у музеї «Літературна Канівщина» Шевченківського національного заповідника,  присвячена пам’яті жертв Великого терору — масових політичних репресій 1937-1938 років, розповідає про долі письменників покоління «Розстріляного відродження», знищених упродовж 1937-1938 років у в’язницях НКВС у Києві та похованих на території колишньої спецділянки у Биківнянському лісі.
Присутніх привітав генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк. З доповіддю виступив заступник генерального директора Шевченківського національного заповідника Ігор Ліховий, який розповів про особисті трагедії канівських родин у часи репресій. Від Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» виступив генеральний директор Богдан Біляшівський, наголосив:  «Биківнянські могили — братські, але не безіменні. Серед розстріляних — священики й науковці, селяни й робітники, художники й письменники, актори й інженери, композитори й держслужбовці. Всі мали конкретні імена, свої долі та персональні історії. Про це маємо знати та вшановувати їх пам'ять.»
З доповідями також виступили заступник генерального директора з наукової роботи Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили»  — Тетяна Шептицька, завідувач науково-дослідного відділу  «Канів від давнини до сучасності» Шевченківського національного заповідника — Ольга Ісаєва, молоді поети від видавництва «Смолоскип» та канівські активісти.
Мета виставки «Слово, обірване у Биківні» — привернути увагу суспільства до однієї з найтрагічніших сторінок в історії України ХХ століття.

Переглядів: 687 | Додав: kanivbiosfera
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа