Головна » 2017 » Вересень » 21 » Міжнародна конференція «Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи»
11:53
Міжнародна конференція «Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи»

На базі Канівського природного заповідника З 16 по 18 вересня відбулася міжнародна конференція «Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи». В конференції брали участь науковці, аспіранти, студенти з Швейцарії, Німеччини, Польщі, Македонії, Греції, Литви, Білорусі й України. З вітальним словом в конференс залі заповідника до гостей звернулися директор Канівського природного заповідника Володимир Пилипенко та заступник директора з наукової роботи Віталій Грищенко. Міжнародну наукову конференцію «Археологія річок та озер і первісні спільноти Європи» організувала кафедра археології та музеєзнавства історичного факультету КНУ за фінансової підтримки Швейцарського національного наукового фонду SNF (Schweizerischer Nationalfonds)». Цей відкритий семінар — фінальна подія проекту SNF-SCOPES «Східноєвропейська мережа з археології неоліту і археології річок та озер для удосконалення методів польових досліджень і датування» (NEENAWA). Конференція об’єднала дослідників, що вивчають археологічні пам’ятки раннього голоцену у європейській передісторії та археології. Обговорювані теми охоплювали хронологічно періоди від мезоліту до виникнення бронзового періоду та стосувалися результатів археологічних досліджень, інших досягнень в рамках проекту NEENAWA. Під час конференції були висвітлені результати археологічних досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених, в тому числі результати міжнародного співробітництва на базі археологічних пам’яток України. Студенти та аспіранти поглибили свої знання про сучасні теоретичні та практичні європейські наукові дослідження в сфері археології річок та озер Європи Під час конференції, також відбулися два семінари: «Ланцюгова дендрохронологія в контексті археологічної обробки кущів у озері Біль, Швейцарія», «Підводне вивчення водно-болотних і торф’яно-болотних угідь. Перспективи та проблеми ». Учасники заходу ознайомилися з особливостями природи нагірної частини заповідника, пройшовши екологічними маршрутами: «Велике Скіфське», «Княжа гора».

Міжнародна конференціяМіжнародна конференціяМіжнародна конференція

Категорія: наукова робота | Переглядів: 631 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Міжнародна конференція
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа