Головна » 2017 » Листопад » 14 » День, коли науку можна потримати в руках
10:30
День, коли науку можна потримати в руках

У багатьох містах України у ці вихідні відбулося незвичайне свято – Дні науки. Дні, коли науковці всім бажаючим відповідають на запитання щодо своєї роботи, і розповідають про найцікавіші зі своїх досягнень. 
Канівський природний заповідник уже другий рік поспіль бере участь у цьому науковому дійстві. Цього року День науки в Каневі став чудовим феєрверком спілкування. Ми з величезною радістю побачили, скільки зацікавлених у науці людей є у Каневі.
До науковців прийшли учні канівських шкіл, їх батьки та вчителі. 
Надзвичайно цікавою та приємною як для відвідувачів, так і для організаторів стала яскрава лекція О.І. Болдирєва з Інституту зоології імені І.І. Шмальгаузена про виникнення зорових ілюзій. 
Співробітники Канівського природного заповідника – Ю.М. Кульша, Є.Д. Яблоновська-Грищенко, О.О. Нестеренко, І.В. Шокун, 
М.А. Єкименков, М.М. Зоць запропонували найрізноманітніші демонстрації, коли всі бажаючі могли побачити всілякі незвичайні речі, які, як виявляється, є зовсім поруч з нами! Дивовижні гриби. Як неймовірно виглядають найбуденніші речі під мікроскопом або через окуляр підзорної труби. 
Можливість ПОБАЧИТИ ЗВУК власного голосу. Своїми руками створити підводний повітряний купол, як павук-сріблянка.
А ще... ще гості отримали можливість дізнатися, скільки проблем створює людство природі – і собі. Разом з науковцями відвідувачі побачили, як впливають кислотні дощі та миючі засоби на водойми. З’ясували, як довго живуть ті чи інші забруднення. 
Суттєвим попередженням для любителів надмірного вживання газованих напоїв стали досліди з кока-колою. Гадаю, задоволеними залишилися всі – і гості Дня науки, і науковці-організатори. 
Проте, свято Науки не закінчується – у найближчих планах співробітників заповідника – День науки для молодших школярів. І на наступний рік ми вже починаємо планувати нові захоплюючі мандрівки у світ науки... 

Є.Д. Яблоновська-Грищенко

Дні наукиДні наукиДні наукиДні наукиДні наукиДні наукиДні науки

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 628 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Дні науки
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа