Головна » 2017 » Листопад » 17 » День науки не закінчується!
07:46
День науки не закінчується!

15 листопада «науковий десант» Канівського природного заповідника з’явився у загальноосвітній школі № 4. Завданням було показати учням молодших класів, чим живе заповідник і що цікавого можна побачити прямо біля дому. Ця зустріч проводилась у рамках свята Днів науки, яке відбулось у минулі вихідні. На жаль, сильний дощ не дав маленьким учням прийти на зустріч з науковцями у міський будинок культури. Тому вчені, щоб виправити ситуацію, самі навідалися до учнів 2-А класу (класовод Чернявська Т.Б.), 2-Б класу (класовод Морозова Л.О.), 3-Б класу (класовод Торшина О.В.) та 4-Б класу (класовод Н.В. Мозгова).

Цього разу співробітники Канівського природного заповідника демонстрували учням те, чим займається наука в заповіднику, розповідали, що цікавого можна побачити довкола. 

О.Д. Полішко зробив надзвичайно яскраву демонстрацію «Як рослини готуються до зими». Тут були представлені найрізноманітніші рослини і продемонстровані механізми захисту від холодів та снігу. 

М.М. Борисенко ознайомив учнів із загадковим світом комах. Діти роздивлялися, як при збільшенні виглядають крила метеликів. Була й цікава розповідь про незвичайних комах, їх пристосування до польоту, життя у воді, серед трав. 

Не менш цікавими були й інші демонстрації. 

Від О.В. Яременко учні дізналися, чому не слід вживати солодкі газовані напої натщесерце, і які наслідки можуть бути від надмірного їх споживання. Яскраві досліди з кока-колою, мабуть, зацікавили дітей найбільше. 

Під бінокуляром для школярів відкрився таємничий світ, у який перетворюються повсякденні речі. А ще вони побачили дивовижні гриби, які зовсім не схожі на наші уявлення про ці створіння. Дізналися, де їх можна зустріти в природі та як вони відрізняються за способом розмноження. Їх демонструвала Ю.М. Кульша. 

Досліди, які наглядно показують негативний вплив кислотних дощів та миючих засобів на природу, представила І.В. Шокун. 

Разом з О.О. Нестеренко учні побудували розу вітрів свого класу, дізнались про роботу метеорологів. 

Ще дітям вдалося побачити, як ВИГЛЯДАЄ їх голос, а також побудувати модель підводного куполу павука-сріблянки – разом з Є.Д. Яблоновською-Грищенко.

 Цей урок науки виявився цікавим як учням та вчителям, так і науковцям. Побачити зацікавленість дітей у науці та пошуку нового – це дійсно справжнє задоволення!

День наукиДень наукиДень наукиДень наукиДень наукиДень наукиДень науки

Переглядів: 842 | Додав: kanivbiosfera | Теги: День науки
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа