Головна » 2018 » Травень » 21 » «Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»
14:29
«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»

18 травня в Канівському природному заповіднику за «круглим столом» учні 10-А та 10-Б класів Канівської загальноосвітньої школи №4 разом з вчителем Л.О. Захаровою та працівниками еколого-просвітнього сектору заповідника провели дискусію на тему «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів». Захід відбувся з нагоди Європейського дня парків (24 травня).

 Круглий стіл організували з метою привернути увагу учнів до ролі природо-заповідних територій України та Європи у вирішенні проблем збереження природи, сформувати у молоді позитивне ставлення до довкілля.

З вітальним словом до присутніх звернулася завідуюча сектором екологічної просвіти заповідника О.Й. Кузмінська. Вона зазначила: «Єдине, що може вплинути на збереження національних парків і заповідних зон країни — небайдужість і активність кожної людини, яка буде їх оберігати і захищати»

Під час круглого столу було презентовано доповіді з мультимедійними презентаціями на теми:

«Естетична привабливість Канівських гір» - презентувала учениця 10-А класу Ю. Руміна;

«Наукова спадщина Петра Степановича Домашенка» — виступала учениця 10-Б класу М. Горбатенко;

«Кращі національні парки Європи» — презентувала спеціаліст I категорії Канівського природного заповідника С.В.Дякова.

Між доповідями та дискусіями учням провели заняття-тренінги для самопізнання та усвідомлення, що кожна людина — це частина природи.

Частина учнів, які не брали участь в засіданні круглого столу, відвідали екологічний маршрут разом з головним природознавцем Канівського природного заповідника О.Д. Петриченком.

Підводячи підсумки засідання учні дійшли висновку: рівновагу екологічних систем у багатьох випадках людина порушила своєю діяльністю. Тому їх потрібно поступово відтворювати. Для цього  виділяють та охороняють природні об’єкти, на яких не позначився або слабко позначився антропогенний вплив. Вони мають бути своєрідними еталонами, за якими можна вивчати природний процес формування і розвитку екосистем. Такі дослідження мають надзвичайне наукове, природоохоронне та господарське значення.

«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»«Круглий стіл» на тему: «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів»

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 863 | Додав: kanivbiosfera
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа