Головна » 2018 » Липень » 30 » Відзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідника
16:39
Відзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідника

Урочисто, 30 липня, відзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідника. Передумовами його створення були як наукова та історико-культурна цінність району Канівських гір, так і господарські потреби. Заповідник створений у тяжкі часи розрухи після громадянської війни, пройшов складний шлях становлення, пережив війну, був ліквідований і знову відродився. 
Під час заходу до присутніх з вітальним словом виступив директор Канівського природного заповідника В.П.Пилипенко. Від імені ректора Київського національного університету — Губерського Л.В., директор нагородив: О.В. Скляренка (заступник директора з АГР та практики), Т.В. Поліщук (начальник сектору БУХобліку бухгалтерії університету) та А.І. Гончаренка (інспектор з охорони ПЗФ) подяками за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток заповідної справи та з нагоди 95-річчя від дня заснування Канівського природного заповідника ННЦ «Інститут біології та медицини» .
Завідуючий музеєм природи О.Д. Полішко розповів головні історичні аспекти створення, розвитку та існування перлини Середнього Придніпров’я — природного заповідника.
 Теплими привітаннями, подяками та подарунками для колективу слово мали :
 Н.А. Матінова — заступник міського голови виконавчого комітету Канівської міської ради;
О.М. Лактіонов — голова Канівської районної ради;
Т.П. Животова — перший заступник голови районної державної адміністрації;
Л.І. Гнед — методист відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради ;
С.М. Ніколаєнко — начальник відділу з охорони навколишнього середовища агроіндустріального холдінгу ПАТ «Миронівський хлібопродукт» .
«Заповідник є джерелом натхнення для науковців. В Київському університеті та за його межами вже не один десяток кандидатських дисертацій захищено на основі здобутих матеріалів в Канівському природному заповіднику. Це дуже вагомий внесок  у вітчизняну науку. На базі заповідника проведена не одна міжнародна наукова конференція за участю багатьох іноземних фахівців, професорів, які  згадують заповідник як місце, що надихає на творчість та наукову діяльність.» — зазначив у своєму виступі Професор кафедри гідрології та гідроекології КНУ імені Тараса Шевченка — О.Г.Ободовський.
На завершення урочистостей виступив народний аматорський вокально-хоровий гурт «Зорецвіт» — керівник колективу Н.К. Апанасевич.
Многая літа заповіднику!

Адміністрація Канівського природного заповідника

Відзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідникаВідзначили 95-у річницю з дня заснування Канівського природного заповідника

Категорія: ювілей | Переглядів: 1743 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Ювілей Канівського заповідника
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа