Головна » 2018 » Вересень » 18 » Каневу – 940 років!
12:55
Каневу – 940 років!

Минулої суботи, 15 вересня, в місті Каневі святкували річницю Дня міста — 940 років з дня його заснування. На міській набережній, відбулися презентації та майстер-класи від заповідників, підприємств, організації, закладів культури та навчальних закладів міста. Канівський природний заповідник також взяв участь у загальноміських заходах присвячених до святкування Дня міста. Метою присутності заповідника на святі була популяризація ідеї заповідної справи в Україні та необхідності повсякденного піклування про охорону та збереження природних екосистем рідного краю. Заповідник пропонував відвідувачам інформаційні буклети по екологічних стежках заповідника: «Велике скіфське городище», «Княжа гора», та загальний інформаційний буклет про заповідник — «Заповідник на дніпрових кручах». Всім бажаючим ближче познайомитись з природним заповідником пропонували плакати та календарики з зображенням Канівських гір, Дніпра, птахів. Ці подарунки жителі та гості міста отримували, за умови участі у природознавчій вікторині, розгадували кросворди, ребуси, складали пазли з зображенням тварин, рослин. Декілька десятків тисяч років тому на Канівщині жили мамонти, про це свідчать скам’янілі кістки, які були знайдені поблизу Канева. Частина цих скам’янілостей була представлена на святі як складова фотозони заповідника. Скам’янілі кістки у поєднанні з декорованими списами, «стіною печери» з малюнками первісних людей, очеретом, та іншим декоративним оздобленням — частинка минулого в сьогоденні, яка привабила містян. Усі бажаючі фотографувалися, переодягаючись «як первісні люди». Це викликало у людей море позитивних емоцій. Свою любов та спостережливість до природи зобразила на папері — Євгенія Яблоновська-Грищенко, науковий співробітник заповідника, орнітолог. Виставка її малюнків захоплювала теплотою барвів. Хочемо ще раз привітати з Днем міста. Побажати всім добра і миру. Також подякувати директору ТОВ «М+М» — Маланчеву Є.С. за спонсорську підтримку.

Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!Каневу – 940 років!

Категорія: ювілей | Переглядів: 1143 | Додав: kanivbiosfera | Теги: Канів, Каневу – 940 років!
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа