Головна » 2018 » Грудень » 14 » Птахи потребують допомоги!
10:30
Птахи потребують допомоги!

В час глибоких снігів, лютих морозів і коротких зимових днів дуже важливо не забувати про наших пернатих друзів. В зимову пору багатьом корисним комахоїдним пташкам важко прогодуватися і вони часто гинуть від голоду. Щоб допомогти пташкам вижити у цей скрутний для них час, ми можемо їх підгодовувати. 
Годівнички-прикраси з тіста і різного насіння — корисні смаколики для птахів. Такі прикраси навчилися виготовляти учні молодших класів шкіл міста Канева до новорічних свят. Для них проведено майстер-клас працівниками навчальної лабораторії заповідної справи Канівського природного заповідника. 
Таку годівничку може зробити кожен. Для цього потрібно взяти: 
1.    пів столової ложки борошна (пшеничне, гречане, кукурудзяне) і трохи води, щоб тісто було не рідким, але липким. 
2.    в готове тісто додаємо насіння соняшника (не смажене), гарбуза, кавуна, дині, яке забажаєте, трохи пшона або кукурудзяної крупи – вимішуємо. 
3.    вкладаємо вовняну нитку і формуємо прикрасу (краплинку, зірочку, сердечко). Годівничка-прикраса має висохнути. Після цього її можна вивісити. 
До підгодівлі птахів долучилися учні 1-А (класний керівник (кл.к.) — Олена Нікішина) та 1-Б (кл.к. — Оксана Польова) класів ЗОШ №1 ім. Т.Шевченка. А також учні  3-А (кл.к — Тетяна Борисівна)  та 4-Б (кл.к. — Оксана Торшина) класів ЗОШ № 4.
Коли смачні прикраси висохнуть учні разом з вчителями прикрасять своїми гостинцями для птахів шкільні подвір’я.
Також, щоб допомогти птахам слід вивішувати годівнички. Їх можна зробити з різних матеріалів. Для виготовлення можна застосувати навіть порожні пластикові пляшки або, пакети з під соку або молока, прорізавши в них отвори. Годівниці можна розвішувати у парках, скверах, дворах житлових будинків. Маленьку годівничку можна вивісити за вікном і милуватися синичками, що до неї прилітають. Доброю їжею для більшості птахів буде несолоне сире сало, м'ясо, маргарин (особливо під час великих морозів). Насіння соняшника, гарбуза, кабачка, кавуна, дині, крихти сухого білого хліба (сухарі), але не чорного, від нього птахи можуть загинути. Також можна використати для підгодівлі: пшоно, просо, крупу «геркулес».
Якщо постійно дбати про птахів взимку, вони добре перезимують і навесні порадують вас своїм чудовим співом.

фото учнів ЗОШ №1 міста Канева

____________________________________________________________________

фото учнів ЗОШ №4 міста Канева

 

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 1624 | Додав: kanivbiosfera
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа