Головна » 2019 » Березень » 15 » Збережемо первоцвіти!
14:38
Збережемо первоцвіти!

- Добрий день! Ви любите первоцвіти? Ви знаєте, що зірвавши квітку первоцвіта – гине 30-50 насінин. Більшість первоцвітів України занесено до Червоної книги  – З такими словами підходили учні  4-Б класу (класний керівник О.В. Торшина) загальноосвітньої школи №4 до жителів міста Канева.
 15 березня школярі долучилися до Всеукраїнської природоохоронної акція «Збережи первоцвіт», стали на захист первоцвітів. 
 Напередодні, в рамках цієї акції працівники Канівського природного заповідника провели еколого-просвітні заходи серед учнів шкіл міста Канева. Під час яких, розповіли про рослини-первоцвіти, що ростуть на Черкащині, їх біологічні особливості та умови зростання в природі, про екологічну роль цих рослин у природних екосистемах.
Захопившись ідеєю збереження первоцвітів учні 4-Б класу (класний керівник О.В. Торшина), разом з працівниками Канівського природного заповідника  завітали до установ та закладів міста з агітаційними листівками «Бережи первоцвіти». Діти розповіли жителям про необхідність охорони та бережливого ставлення до перших весняних квітів. До акції долучились представники ПрАТ «Миронівська птахофабрика».  Вони порадували дітей солодощами та подарунками, за їх завзятість та дбайливе ставлення до природи. 
Ранньоквітучі рослини, які віщують нам прихід весни, часто зривають у букети для продажу. Кожний покупець первоцвітів стимулює їх збирання для продажу. Збирання первоцвітів — призводить до скорочення чисельності особин у природних популяціях, зменшення популяцій та посилює загрозу їх знищення. Зривання рослин на букети дуже шкодить їм тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння, а отже позбавляє їх можливостей продуктивного насіннєвого розмноження, запоруки покращення якості природних популяцій.  Виривання з цибулинами зменшує можливість вегетативного розмноження цих видів рослин, що також призводить до зменшення життєвості популяцій цих видів рослин та їх подальшого виснаження і зникнення у природі. Первоцвіти є єдиним джерелом живлення для багатьох видів комах. Зникнуть первоцвіти — зникне величезна кількість метеликів, бджіл, джмелів та інших комах у природних екосистемах.

Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!Збережемо первоцвіти!

Категорія: екологічна акція | Переглядів: 991 | Додав: kanivbiosfera | Теги: природа, первоцвіти, заповідник, Канів
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа