Головна » 2019 » Квітень » 1 » Акція до Дня довкілля.
05:13
Акція до Дня довкілля.

До Дня довкілля (відзначається щорічно в третю суботу квітня) у Канівській об’єднаній територіальній громаді проходить весняна акція з благоустрою  і прибирання територій населених пунктів. До містян з цією пропозицією звернувся Канівський міський голова Ігор Ренькас.
Працівники Канівського природного заповідника, зокрема лабораторії заповідної справи, Музею природи та інспектори державної служби охорони заповідника — провели акцію із впорядкування водоносних джерел та очистки прилеглої території від побутових забруднень. Зібрали сміття поблизу вулиці Котова та долиною Сухого Потоку в бік, та поруч джерела поблизу вулиці  князя Святослава. Також прибрали від сміття струмок та ставочок біля джерела поблизу вулиці Котова. Варто зазначити, що деякі ділянки території заповідного лісового масиву знаходяться в безпосередній близькості до місць розташування джерел.  До цих джерел по воду приходять канівчани. Його добра, наповнена мінералами вода — відновлює силу, повертає здоров’я.
Більшість сміття, що було зібрано — викинуто жителями прилеглих будинків. Висновок, що смітять місцеві не випадково, адже акцію із впорядкування цих джерел проведено вже вдруге (перший раз ці місця прибирали навесні 2017 р.). А сміття з того часу знов накопичилось чимало. Загалом назбирали 50 великих мішків сміття. Зібране — різноманітний побутовий пластик, гума та скло. Все розсортували. З питанням оперативного вивозу зібраного сміття нам допомогла Тетяна Стадник — координатора робіт з благоустрою виконавчого комітету Канівської міської ради.
 Прикро, що є люди які не шанують джерела. Джерело — це найцінніший скарб для спраглої людини. В час, коли спостерігаються проблеми зі зниженням рівня ґрунтових вод, виснаженням водоносних горизонтів та погіршенням якості питної води в них — не залишаймося байдужими до джерел!

Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.Акція до Дня довкілля.

Переглядів: 839 | Додав: kanivbiosfera
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа