Головна » 2019 » Квітень » 25 » Відзначили День Землі!
06:38
Відзначили День Землі!

Міжнародний день Землі відзначають в усьому світі з 1990 року. Це особливе свято. В різних куточках земної кулі небайдужі до проблем природи люди проводять різноманітні корисні та цікаві заходи, спрямовані на об’єднання зусиль для захисту миру на планеті та збереження природи. Адже Земля — це середовище нашого існування: місце народження та життя. Від того, яким воно буде, залежить здоров’я та тривалість віку людини. Знищуючи все навкруги, ми поступово можемо знищити і самі себе. 
До цього дня, працівниками Канівського природного заповідника Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  спільно з партнерами — компанією Миронівський хлібопродукт, разом з вчителями та учнями  шести загальноосвітніх шкіл міста Канева, та Комунального закладу «Мартинівський навчально-виховний комплекс»,  23 квітня, організували та провели еколого-пізнавальний квест «У пошуках скарбів знань». Мета заходу — поглибити знання учнів з біології, екології, історії Канівщини, навчити відповідально ставитись до збереження довкілля. Учасниками команд юних ерудитів-екологів стали кращі учні сьомих класів, що заздалегідь готувались із вчителями.  Кожну команду підсилили співробітником від компанії ПрАТ «Миронівська птахофабрика».
Учасники отримували картосхему маршруту для виконання квестових завдань, що був побудований на садибі Канівського природного заповідника. Кожна команда мала пройти дев’ять станцій: орнітологічну, мікологічну, біологічну, спортивну, ентомологічну, екологічну, метеорологічну, ерудит, та історичну. На кожній із них гравці виконували різноманітні завдання, та отримували за правильні відповіді частинки пазлу, котрий, у зібраному вигляді, був ключем до «скарбу». У випадку, коли учасникам не вдавалося здобути частинки пазлу вони виконували додаткові творчі чи спортивні завдання щоб зібрати пазл-ключ. На спортивній станції учасники квестових змагань отримували додаткові бали для того щоб здобути компаси, за допомогою яких команди мали змогу знайти захований «скарб». За підсумками змагань учасників відзначили грамотами від Канівського природного заповідника. Учні також отримали різноманітні цінні призи від партнерів, що сприяли організації та проведенню заходів до Дня Землі. 
Канівський природний заповідник висловлює подяку вчителям, які невтомно навчають дітей та виховують у них почуття любові до природи. Канівському перевізнику ТОВ «М+М», відділу охорони з навколишнього середовища ПрАТ «Миронівська птахофабрика» за постійну підтримку різноманітних екологічних акцій, які організовує та проводить Канівський природний заповідник. 
Слід пам’ятати, що людина лише частина природи. Якщо ми шануємо та оберігаємо навколишнє середовище, мудро використовуємо його ресурси, дбайливо хазяйнуємо, природа щедро винагороджує нас, забезпечуючи всім необхідним для щасливого життя.

Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!Відзначили День Землі!

Категорія: екологічна акція | Переглядів: 746 | Додав: kanivbiosfera | Теги: День Землі!, Канівський заповідник, Канівський природний заповідник, Канів
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа