Головна » 2019 » Травень » 24 » Круглий стіл з нагоди Європейського дня парків
10:53
Круглий стіл з нагоди Європейського дня парків

З нагоди Європейського дня парків (24 травня), у Канівському природному заповіднику відбулася дискусія на тему «Заповідна справа України на шляху до Європейських стандартів». За «круглим столом» зібралися учні 10-го класу Канівської загальноосвітньої школи №1 імені Тараса Шевченка разом з вчителем С.В. Шокуром та працівниками еколого-просвітнього сектору заповідника.
Круглий стіл організували з метою привернути увагу учнів до ролі природо-заповідних територій України та Європи у вирішенні проблем збереження природи, сформувати у молоді позитивне ставлення до довкілля.
З вітальним словом до присутніх звернулася завідуюча сектором екологічної просвіти заповідника О.Й. Кузмінська. Вона зазначила: «Єдине, що може вплинути на збереження національних парків і заповідних зон країни — небайдужість і активність кожної людини, яка буде їх оберігати і захищати»
Під час круглого столу було презентовано доповіді з мультимедійними презентаціями на теми: 
«Національний природний парк «Холодний Яр» — бути?» — презентувала завідуюча сектором екологічної просвіти заповідника О.Й. Кузмінська.
«Дивовижні національні парки України» — презентувала фахівець I категорії Канівського природного заповідника С.В.Дякова.
Між доповідями та дискусіями учням провели заняття-тренінги для самопізнання та усвідомлення, що кожна людина — це частина природи. 
Підводячи підсумки засідання учні дійшли висновку: рівновагу екологічних систем у багатьох випадках людина порушила своєю діяльністю, руйнуючі унікальні природні комплекси. Тому їх потрібно поступово відтворювати. Заповідна територія в цілому або окремі її ділянки можуть створюватись для охорони еталонних екосистем, для збереження унікальних природних екосистем. Заповідання полягає у забезпеченні природі спокою, збереження для неї умов розвитку за власними законами, забороні або обмеженні діяльності людини на певних територіях, раціональному використанні ресурсів, боротьбі з забрудненням довкілля. Заповідні території служать банками генетичної інформації природи, особливими науковими лабораторіями, музеями природи, її еталонами.

Категорія: екологічна просвіта | Переглядів: 1485 | Додав: kanivbiosfera
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа