Головна » 2020 » Вересень » 19 » Дистанційний урок довжиною в літо
06:37
Дистанційний урок довжиною в літо

Необхідність організації дистанційної освіти під час пандемії надає неочікувані можливості. Канівські учні (і не тільки!) отримали можливість віртуально брати участь в наукових експедиціях зоологів, вивчати природу різних куточків України та ще й перевіряти свої знання не контрольними, а в інтерактивній грі. Це стало можливим завдяки унікальному проекту літньої дистанційної освіти «Мандрівка довжиною в літо», запропонованому науковцями Канівського природного заповідника В.М. Грищенком та Є.Д. Яблоновської-Грищенко та вчителем молодших класів Загальноосвітньої школи № 4 міста Канева О.В. Торшиною.
Суть проекту в тому, що науковці під час своїх експедицій проводили пошуки рідкісного, глобально загрожуваного птаха – вівсянки-дібровника та проводили роботи по Програмі моніторингу білого лелеки в Україні. Під час роботи вони створювали, і продовжують створювати, невеликі відеосюжети-репортажі про цікаві місця України, рідкісні або звичайні види рослин і тварин тих чи інших регіонів, охоронювані природні території тощо (загалом було створено більше 25 сюжетів, і вони ще не закінчилося навіть наполовину, і гра буде продовжуватися!). І так, будь-які з них можна подивитися, просто зробивши пошук «Мандрівка довжиною в літо».
В кінці кожного сюжету були запитання, на які бажаючі учні могли відповідати самі або справжньою командою – разом з батьками. Відповіді надсилали у групу в Вайбері своєму класовод у Оксані Володимирівні. О, то були непрості запитання! Щоб відповісти на них, треба було уважно дивитися сюжети, використовувати інтернет для пошуку інформації, знайомитися з картами і дивитися навколо, щоб побачити в натурі те, що було показано у зйомках.
Учні і їх сімейні команди активно працювали все літо, було надано багато відповідей, надзвичайно креативних і цікавих.
І ось 2 вересня переможці і найактивніші учасники І етапу були нагороджені грамотами та нагороди від Канівського природного заповідника за підтримки ПрАТ «Миронівський хлібопродукт».
І хоч календарне літо закінчилося, та мандрівка продовжується. Розпочався другий етап гри в межах унікального проекту, розробленого вперше в Україні у Каневі.
Кожен бажаючий може взяти участь у грі, переглядаючи сюжети та відповідаючи на запитання – можна навіть тут, у коментарях.
Нагадую – сюжети з запитаннями можна знайти через пошук «Мандрівка довжиною в літо».

>> Посилання на джерело матеріалу <<

>> Плейлист з серією відео <<

Переглядів: 381 | Додав: kanivbiosfera | Теги: #Мандрівка_довжиною_в_літо
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа