Головна » 2021 » Листопад » 17 » Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021
09:41
Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

Коронавірус примусив людей згадати про життєву важливість науки. А ще показав нищівну поразку комунікації науки та суспільства, про що свідчить дика антивакцинальна вакханалія. Недостатність діалогу в результаті приносить проблеми всім, і науковцям, і тим, хто лише користується плодами досліджень. Ще більше залежить від людського розуміння охорона природи.

Канівський природний заповідник постійно відведе діалог з мешканцями нашого міста та навколишніх сіл. А ще у нас є дуже багато друзів у школах. І, незважаючи на всі складності, ми чудово відзначили Всесвітній день науки проведенням незвичайних уроків від науковців та екопросвітників. Заняття проводилися протягом 3 днів. 9 листопада пройшов урок у 1-Б класі (класовод О.В. Торшина)  школи № 6 з поглибленим вивченням іноземної мови. 10 листопада заняття відбулися у 2-А (класовод Т.Б. Чернявська) та 2-Б (класовод Л.О. Мороз) класах школи № 4. 11 листопада науковці поспілкуватися із учнями 7-Б та 10 класів санаторної школи-інтернату на запрошення вчителя біології Л.П. Криволап.

На наших заняттях до Дня науки учні змогли ознайомитися із взаємодією різних компонентів екосистем та дійшли висновку що рослини, тварини та гриби пов'язані між собою і не можуть існувати окремо.

А ще школярі переконалися, що наука – це цікаво, весело і азартно! Підтвердженням тому стали ці наші заняття, на яких можна задавати питання, дискутувати, шукати разом правильні відповіді.

У проведенні акції до Дня науки взяли участь співробітники заповідника Ю.М. Кульша, О.О. Нестеренко, О.Д. Полішко, Є.Д. Яблоновська-Грищенко. Зйомки всіх уроків були зроблені нашим оператором І.В. Шокун.

Пропоную подивитися невеличкий сюжет про ці уроки. Правда, складність була у тому, щоб весь океан розповідей науковців та яскравих відповідей учнів  вмістити у ріг коротенького відеоролика.

Категорія: ювілей | Переглядів: 589 | Додав: kanivbiosfera | Теги: День науки-2021
Всього коментарів: 0
avatar

Телефонуйте


(04736) 3-29-91

Гаряча лінія Канівського природного заповідника, на яку можуть звертатись громадяни у випадку: пожежі в лісі;
протиправних дій, що завдають шкоди природі (рубки дерев, полювання на звіра, збирання грибів, лікарських рослин, ягід); виявлення в природі поранених диких тварин.
Також бажаючі можуть отримати, за цим номером, інформацію стосовно законного перебування на території заповідника.

Останні новини:


[17.02.2022][екологічна просвіта]

Водно-болотні угіддя Канівщини: проблеми та перспективи їх вирішення.

[17.12.2021][екологічна просвіта]

Збережи ялинку

[16.12.2021][екологічна просвіта]

Діти канівських шкіл декламували слухачам радіо "Магніт" свої вірші, на тему збереження лісових красунь

[17.11.2021][ювілей]

Як Канівський заповідник відзначив День науки-2021

[04.10.2021][екологічна просвіта]

Всесвітній день захисту тварин.

Хмарка тегів :


Канівський природний заповідник Kaniv Nature Reserve первоцвіти баклан День Землі екологічна просвіта Ряст ущільнений Київський національний університет kanivbiosfera.at.ua Похмурий Дніпро Канів екологічна акція Не рубай ялинку! лісова красуня Збережи первоцвіти Меланчин потік Канівський заповідник квест Збережи ялинку! природоохоронна акція Вуж звичайний Дні науки флешмоб Міжнародна конференція природа